Orkeslös...

Just nu går det faktiskt inge vidare bra för mig. Jag är trott och har ingen ork till övers alls. Jag har jättemycket värk, speciellt i mina höfter, vilket gör att jag inte tränar tillräckligt mycket eftersom det gör ont.
Som om inte det va tillräckligt så är sockersuget värre än någonsin och trots att jag vet att det bara är för att det är "den tiden i månaden" och för att jag är trött så har jag varit slarvig och gett vika flera gånger den senaste veckan.

MEN! Jag har ingen annan att skylla än mig själv om jag inte uppnår resultat. Så nu har jag några dagar när det inte går som det ska och jag låter det vara så. Jag vet att jag har mycket kul att se fram emot den kommande veckan och jag vet att jag kommer att vara piggare och må bättre efter det. Så jag slarvar i några dagar nu och tränar bara så pass mycket som mina höfter pallar med. Sen tar jag nya tag igen när jag har vilat upp mig!

Låt inte bakslagen styra, se till det som går bra istället. Det är ok att ha kortare "slarvperioder" och att va atrött och less ibland.
Ta några dagar och bara strunta i alla regler, gör som du vill! Jag lovar att det är lättare att sköta sig länge om man ibland får ge vika för sina sämre sidor.

Det funkar i alla fall för mig och jag tänker njuta av att vara negatib och äta fel i några dagar innan jag blir stenhård igen ;)

Härligt mustig köttgryta

Idag tänker jag inte skriva nåt, helt enkelt för att jag inte har bnågot intressant att skriva.
Istället får nu bara ett recept på en köttgryta som passar perfekt i höstmörkret.
Jag hittade receptet i LagaLätt som jag prenumererat på i ett par år, man jag har som vanligt byggt om det lite efter min egen smak;)

Gottigott-gryta á la Carro

500 g Fläskytterfilé
Salt & svartpeppar
1/2 tsk timjan
1 buljongtärning
2 dl vatten
2 dl rödvin (vanligt eller matlagningsvin)
1 msk soja
1 msk hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk champinjoner
1/2 dl cornichons (små inlagda gurkor)
1/2 dl syltlök (avrunnen förstås)
1 dl grädde

Gör så här:
Strimla köttet och bryn tillsammans med salt och peppar.
Häll på vatten, rödvin, soja och tillsätt buljongen samt alla kryddor (örter och vitlök). Låt koka ca 10 min och häll sedan i cornichons, syltlök, champinjoner och grädde, koka upp.
Serveras med kokt potatis, ris eller broccoli.

Helt underbart gott när man är lite frusen!

Söndagsfrukost

Jag har ju lovat länge att ni ska få recept på scones med lågt GI så här kommer det nu så att ni kan äta det som lyxig söndagsfrukost;)

Dinkelscones: 4 kakor

5 dl Dinkelmjöl fullkorn
3 dl Siktat dinkelmjöl
1/2 tsk salt
3 tsk bakpulver
100 g smör (helst riktigt smör men funkar förstås även med margarin)
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke, finfördela sedan smöret i mjölblandningen med fingertopparna.
Tilltätt mjölken så att det blir en lös deg. Låt degen vila tills ugnen blivit varm.
Klicka ut degen på bakplåtspapper så att du får 4 runda kakor. Skåra kakorna som ett kors.
Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 mionuter.
Godast när de är  nybakta!

Hoppas det ska smaka!
Ledsen att jag fortfarande inte har laddat upp bilderna, men förhoppningsvis vet ni hur scones ser ut ändå;)

Nu ska jag se till att få dagens träningspass överstökat. Ha en härlig helg!

RSS 2.0