Bättre sent än aldrig?

Det känns som att det nästan börjat bli lite av ett motto för mig, "bättre sent än aldrig".
Men det är ju oftast sant! Men i just det här blogginlägget syftar jag på träning och att ändra matvanor.
Ni som läser min vanliga blogg http://www.cajjot.blogspot.se/ vet att jag har haft en väldigt lång vinter. Det har varit kämpigt, riktigt tungt, och jag har inte ens försökt prioritera träning eller matvanor, jag har inte haft energi att bry mig om min vikt. Visst har jag mått dåligt över hur jag ser ut och stundtals haft smärre ångest över att jag gått upp hälften av det jag kämpat för att lyckas skaka av mig, men dessa känslor har legat långt, långt ner på en lång lista med saker att må dåligt över.
Nu börjar jag dock hitta tillbaka till mig själv, även om jag vet att allt inte kommer att bli som förut. Jag har fortfarande en del jobbiga saker att ta itu med och bearbeta, men jag har återfått lite energi och jag ämnar fortsätta kämpa med allt jag har.
Nu börjar kampen! Mitt första mål är att komma i form för mina leders skull, jag har ont alldeles för mycket och det bästa sättet att bli av med det är att gå ner i vikt och bygga upp muskler. Jag vill dessutom bli av med alla eksem och andra jobbiga hudproblem, detta avhjälps bäst av att äta rätt. Jag vet till exempel att jag mår som allra bäst när jag undviker laktos, vete (dinkelprodukter går bra) och socker. Så det är ju rätt enkelt egentligen, uteslut det man mår dåligt av!
Jag äter lite av allt i matväg och utesluter inget helt, jag byter ut vete mot dinkel och anväder laktosfria mejeriprodukter. Att utesluta socker är svårast, jag älskar fika, glass och godis, men så länge jag har ett alternativ går det för det mesta bra. Jag har alltid frukt och/eller nötter tillgängligt.
Vill man lyxa till det kan man äta en god fruktsallad med en klick grädde till eller göra en sån där god kesoblandning med keso, grädde, hallon och flagad mandel.
En bit mörk choklad är också ok, men jag försöker unvika socker helt tills jag vant mig av med det.
Jag tränar inte på gym, det är inte min grej. Jag har börjat på liten skala, att promenera till och från jobbet och göra lite enkla övningar av olika slag hemma.
Jag testade även yoga i veckan och det planerar jag att fortsätta med. Jag ska även utöka min träning lite, t.ex köra ett pass Zumba hemma 2 ggr i veckan, gå på yogan och fortsätta promenera till och från jobbet. Sen kommer jag att utöka succesivt tills jag hittat en lagom nivå som passar mig. Till sommaren hoppas jag på att kunna simma en del, det är både skönt och bra träning.
Nä, hörrni! Nu tror jag att jag har skrivit nog för idag!
Nästa gång tänkte jag försöka tipsa er om lite bra mellanmålsalternativ och enkla övningar. Kanske hittar jag nåt kul recept att bjuda på också ;)
See you soon :)

RSS 2.0