Sol - Grillning:)

Nu är verkligen grillsäsongen igång!
O grillning är ju kanon för oss som vill ha koll på vad vi stoppar i oss.

Grilla ditt favoritkött/kyckling men tänk på att man inte ska marinera för mycket. Oftast räcker det att bara krydda köttet innan man lägger det på grillen.
Njut tillsammans med fräscha sallader och kalla såser, t.ex tzatziki som det finns ett recept på här på bloggen.

Andra goda kalla såser är t.ex guacamole som baseras på avocado eller den här:

Kall sås till grillat:

100 g fetaost
1 mogen avocado
1-2 dl creme fraiche
Salt, peppar och en nypa chilipulver

Mosa avocadon och smula fetaosten, blöanda ordentligt med creme fraiche till ösnkad konsistens och smaksätt med kryddorna.
Låt gätna stå och dra en stund innan du äter.

Jättegott till kyckling, fläskkött och grillspett.

Jag ska försöka återkomma med mer recept så snart jag kan, just nu vill jag hellre vara ute än sitta vid datorn ;)

Glad Påsk!

Ville bara kika in och önska er alla en riktigt glad påsk!
Passa nu på att vara ute mycket i vårsolen:)

Påsken är ju äggens helg och det är ju inte så dumt för ägg är en riktig proteinbomb.
Så; mumsa ägg i olika former, toppa med lite smarrig lax eller kanske grilla nåt gott, kosta på er att äta lite gott och bara njut.
Kort och gott, ha en underbar helg!

PS! Jag lovar att nya recept kommer efter påsk:)

Snabb fläskköttgryta

Idag gjorde jag en gryta på skinkschnitzel och chorizokorva. Det vart kanongott, så här får ni:

Snabbgryta m Chorizo:

4port

Ca 500 g Skinsschnitzel (benfri kotlett funkar också bra)
2 Chorizokrovar med hör kötthalt (Scans har t.ex 73%)
1 gul lök
3 dl vispgrädde
1 buljongtärning
Soya, peppar efter smak

Gör så här:
Tärna eller strimla köttet och bryn i stekpanna, krydda med peppar.
Hacka löken och tippa ner i köttet, häll på grädde, lite soja och smaksätt med buljongtärningen.
Låt puttra i 10-15 min. Skiva korvarna och häll över "grytan", låt puttra ytterligare ett par minuter.

Servera med t.ex kokt broccoli. Passar bra till både pastta och potatis om man inte är så noga med kolhydraterna.

Lövbiff och smoothie:)

Jag tänkte bara kika in lite snabbt och visa att jag lever;) O när jag ändå är här tänkte jag bjussa på ett supersmarrigt recept på lövbiff med dijonsenap. Och en smoothie.
Tyvärr har jag ingen bild idag, men det får ni leva med!

Lövbiff med dijongrädde:


2 port

4 normalstora skivor lövbiff
3 dl vispgrädde
2-3 msk dijonsenap
salt, peppar och smör att steka i

Gör så här:
Vispa grädden och blanda i senap, smaka av så att du får så mycket smak du vill ha.
Lägg upp köttskivorna, salta och peppra lätt. Lägg en rejäl klick grädde på ena halvan av en köttskiva, vik ihop. (Självklart likadant på alla;)) Spara lite av grädden för att klicka i pannan senare.
Stek köttet, ca 5-7 min per sida beroende på skivornas tjocklek. Fyll på med grädde i stekpannan om du tycker att det börjar se torrt ut.
Låt gärna köttet puttra ett par minuter extra i grädden före smakens skull.

Servera med ugnstekta rotfrukter eller klyfrpotatis om du äter det.

Variation:
En ännu enklare variant är att strimla lövbiffen och steka, sedan hälla på grädde och smaksätta med senapen.
Passar jättebra till en god pasta, strö gärna över lite parmesan vid servering!

Visst lät det smarrigt? Tro mig, det är himmeslkt gott och går dessutom fort.


Smoothie:

1 glas

ca 1 dl blandade bär (jag brukar ta jordgubbar, hallon och blåbär)
1/2 dl turkisk yoghurt
1-2 tsk linfrön
Vaniljpulver, flytande honung efter smak
Färskpressad apelsinjuice

Mixa allt utom juicen till en slät smet, späd sedan med juice till du får önskad drickkonsistens.
Gott som bara den till lite äggröra med god korv på söndag morgon:)

Det va allt för idag, men jag ska kika in och ge er utlovat scones-recept så fort jag har lagt in bilderna i datorn.
Ha en underbar helg!

RSS 2.0