Pippi på paj

Eller ja, snarare pippi i paj;) Japp, idag blir det kycklingpaj, varsågoda!

Kycklingpaj GI:

4 port

Pajdeg:
100 g smör
1 dl fullkornsdinkelmjöl
1,5 dl siktat dinkelmjöl
1 msk vatten
en nypa salt

Knåda ihop degen, gärna i matberedare och tryck ut den i en ugnsfast form.
Sätt ugnen på 225 grader.
Nagga pajskalet och sätt sedan in formen i ugnen att förgrädda i ca 10-15 min.

Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 dm purjolök
1 busk champinjoner (skivade)
1 förpackning fetaost (ex apetina)
1 burk creme fraiche
Salt & peppar
ca 1-2 dl riven ost (jag brukar inte mäta:p)

Skär kycklingen i småbitar, stek den medan du strimlar purjolöken. Om champinjonerna är stora kan du snabbhacka dem lite så att du får en jämnare fyllning. Häll detta över kycklingen, salta och pepopra. Smula över fetaosten och häll sist på creme fraiche.
Låt putta i några minuter och häll sedan i det förgräddade pajskalet. Strö över osten och ställ in i ugnen. Grädda i ca 20 min eller tills osten fått fin färg.
Servera med en god sallad.



Smaklig måltid och trevlig helg!

Lätt som en omelett!

Hoppas att ni har haft en bra vecka! Själv saknar jag solen och värmen som va i påsk.
Nu är det inte långt kvar tills vi ska springa Vårruset i Sundsvall, den 19/5 bär det av! Så nu är det verkligen hög tid att börja hårdträna;)

Ja,a idag ska ni få ett recept på ugnsomellet, here goes:

Skinkomellet:
ca 4 port

6 ägg
1 dl grädde
120 g rökt skinka (t.ex lönneberga eller pärsons)
150 g (ca) ost
1 dm purjolök
Salt, peppar och smör att smörja formen med.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop äggen med grädde, salt och peppar. Strimla skinkan och purjolöken, tärna osten. Häll äggsmeten i den smorda formen, häll sedan över de övriga ingredienserna.
Grädda mitt i ugnen i 25-30 min.

Servera gärna med tomater och kanske lite parmesanost.


RSS 2.0