Pippi på paj

Eller ja, snarare pippi i paj;) Japp, idag blir det kycklingpaj, varsågoda!

Kycklingpaj GI:

4 port

Pajdeg:
100 g smör
1 dl fullkornsdinkelmjöl
1,5 dl siktat dinkelmjöl
1 msk vatten
en nypa salt

Knåda ihop degen, gärna i matberedare och tryck ut den i en ugnsfast form.
Sätt ugnen på 225 grader.
Nagga pajskalet och sätt sedan in formen i ugnen att förgrädda i ca 10-15 min.

Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 dm purjolök
1 busk champinjoner (skivade)
1 förpackning fetaost (ex apetina)
1 burk creme fraiche
Salt & peppar
ca 1-2 dl riven ost (jag brukar inte mäta:p)

Skär kycklingen i småbitar, stek den medan du strimlar purjolöken. Om champinjonerna är stora kan du snabbhacka dem lite så att du får en jämnare fyllning. Häll detta över kycklingen, salta och pepopra. Smula över fetaosten och häll sist på creme fraiche.
Låt putta i några minuter och häll sedan i det förgräddade pajskalet. Strö över osten och ställ in i ugnen. Grädda i ca 20 min eller tills osten fått fin färg.
Servera med en god sallad.



Smaklig måltid och trevlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0