Oops!!

Ja, jag tyckte det va en passande rubrik;) Jag lovade ju att bjuda på Oopsies igår men det försvann totalt från min förvirrade lilla skalle... Så ni får det idag istället.
Först ska ni få grundreceptet och sedan ett par serveringstips/alternativ.
Jag lägger detta i kategorin frukost eftersom grundreceptet passar bäst där;)

Så, here we go!


Oopsies:
6 st

100 g Cream cheese (typ philadelphia)
3 ägg

Separera äggen, äggvita i en skål och gula i den andra. Klicka i cream cheese i äggulan.
Vispa äggvitan hårt (Du ska kunna vända skålen upp och ner). Vispa sedan äggulan med osten.
VÄND ner gulan i äggvitan försiktigt.
Klicka ut på välsmord plåt (de fastnar lätt) och grädda mitt i ugnen i 30 min på 150 graders värme.
Lätt som en plätt;)

Ogräddade oopsies Oopsiesmeten ska vara fast och luftig

Färdiggräddade De "reser" sig och blir jättestora i ugnen

Uttagna ur ugnen När man tar ut dem ur ugnen sjunker de ihop och blir ungefär som en tekaka.


VARIATIONER:

Om du ska ha dem som bröd kan du om du vill tillsätta lite salt coh ev bakpulver när du vispar gulan.
Du kan givetvis även krydda med något du tycker är gott själv för att få mer smak.
Vill du ha mer tuggmotstånd kan du strö på lite linfrön eller sesamfrön innan gräddning eller röra ner det i gulan innan du blandar ihop allt.

De funkar jättebra att rosta i brödrosten eller att göra varma mackor av
Som varm macka serverad med lite hemgjord coleslaw Här serverad med lite hemgjord coleslaw, mums:)

Just nu kan jag inte komma på fler variationer i matväg.. MEN! Jag har sparat det bästa till sist;

Oopsiesemlor
:

BRÖDEN:
1 sats Oopsie grundsmet
1/2 dl finhackad mandel
1 tsk malen kardemumma

Gör som vanligt med tillsätt mandel och kardemumma i gulan innan du vänder ner den.
Grädda i stora muffinformar, samma tid och ugnsvärme som till vanliga Oopsies.
Ta ut och låt svalna.

MANDELMASSA:

1 dl mandel
1 msk råsocker (jag gillar inte sötningsmedel så jag håller mig till råsocker)
Grädde

Kör mandeln i matberedaren till det är riktigt finmalt. Tillsätt grädde, lite i taget, tills du får en jämn men fast smet.

Skär försiktigt av ett lock från Oopsiesarna och bred på lite mandelmassa, klicka på vispad grädde och lägg sedan på locket-

Det blir förstås inte som vanliga semlor, men ändå himla gott :)



Känns inte som att det finns utrymme för mer idag;) Återkommer med fler Oopsietips efterhand som jag testar.
Nästa gång vet jag inte vad ni får, möjligen lite tips på olika snacks eller kanske nåt nytt kul middagsrecept....
Det visar sig! Vi ses snart igen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0